Skip to content
Raha

Veebilehe monetiseerimine ehk lisaraha teenimine internetis

Raha teenimine internetis pole kuigi keeruline, kuid vajab esmast investeeringut, olgu selleks aeg või raha. Veebilehe monetiseerimiseks peab esmalt aga endale veebilehe muretsema. Kui see on juba olemas, siis on suur osa tööst tehtud.

Teenimisvõimalusi on internetis meeletult, kuid me tahaksime lähemalt rääkida ühest kindlast viisist oma veebileht monetiseerida – raha teenimisest partnerprogrammide abil. See tähendab sisuliselt kellegi teise teenuste reklaamimist vahendustasu saamise eesmärgil. Eestis on olemas mitmeid partnerprogramme, kuid üheks parimaks on meie kogemusel DoubleResults. Teistega võrreldes on see üsna hiljuti avatud partnervõrgustik, kuid juba päris häid tulemusi saavutanud. Teistega võrreldes areneb see pidevalt ning sinna lisandub rohkelt uusi reklaamiandjaid, kelle teenuste reklaamimisest võibki teenida. Praegu saab valida näiteks finantsteenuste, veebikaupluste, meditsiiniteenuste, autovaruosade kaupluse, jms reklaamide hulgast.

Veebilehel reklaamiga lisaraha teenimiseks peab esmalt veenduma selles, et reklaam sinna sobib. Kasutajakogemuse seisukohalt pole mõtet ka väga palju reklaami lehele paigutada, kuna see ei meeldi külastajatele ega otsimootoritele. Kui reklaambännerid ei ole üldse kohased, saab reklaami ka tekstilisel kujul teha, lisades viiteid toodetele või teenustele teksti sisse. Kindlasti tuleb meeles pidada ka seda, et nii nagu veebileht ise, ka reklaam võiks olla kasulik – näiteks, luues blogi turismi kohta, võiks reklaamida selles soodsamaid võimalusi reisimiseks, olgu selleks hotelli broneerimise leht või soodne lennufirma. Mida siis tuleks kokkuvõttes teha oma veebilehe abil raha teenimiseks:

  1. Mõtle kas ja kuhu reklaamid lehel sobiksid või loo selleks võimalused
  2. Registreeri DoubleResults partnerprogrammis
  3. Vali sobivad kampaaniad ja reklaambännerid/-lingid
  4. Paigalda need oma veebilehele

Kui aga leiad, et DoubleResultsi pakutavad võimalused ei ole eriti sobivad, saab alati kasutada Google AdSense reklaame, milles alati näidatakse külastajatele kõige sobivamaid teenuseid ja kaupu.

Küsimuste korral või antud teemal abi saamiseks võta meiega ühendust kasutades allolevat kontaktvormi.

Back To Top